X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Iurie Roșca, despre motivul pentru care autoritățile vor să-l închidă pe 7 ani

24 iun. 2018,, 10:15   Politică
14408 13

Fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova, ex-vicepreședinte al Parlamentului și fost lider al PPCD, Iurie Roșca riscă 7 ani de închisoare pentru „trafic de influență”.

Politicianul căzut în dizgrație consideră acuzațiile împotriva sa ca fiind inventate, iar dosarul penal intentat împotriva lui – o încercare de a lichida o persoană incomodă, care critică aspru acțiunile autorităților, imperiul american și așa-numita occidentomanie, transmite Noi.md.

Într-un interviu oferit Agenției Federale Ruse de Știri, Iurie Roșca, vorbind despre pretențiile autorităților împotriva sa, a afirmat că este învinuit în baza articolului 326, alineatul 3, litera A, care definește crima ca fiind „trafic de influență“.

Potrivit fostului viceprim-ministru, cauza a fost înregistrată pe 21 martie 2017, pentru a fi ușor urmărit: verificarea corespondenței, interceptarea telefonului, fără știrea lui.

„Și peste opt luni și șapte zile, pe 28 noiembrie anul trecut, mi s-a acordat titlul onorific de suspect. De atunci, ei au extins de două ori perioada de utilizare a mijloacelor speciale – supravegherea externă, recepționarea telefonică și verificarea corespondenței. Și peste 90 de zile, la 28 februarie, în biroul nostru, unde trăim și lucrăm, au descins cu percheziții nouă procurori”, a relatat Iurie Roșca.


El a menționat că riscă șapte ani de închisoare, iar cel care a depus plîngerea este un binecunoscut escroc specializat în domeniul imobiliar și este o persoană șantajabilă.

„Probabil, i s-a spus: «Ori stai la închisoare, ori cîștigi cu noi cîțiva bani.» Ei nu au nicio bază de dovezi. Iată ce joc se face în jurul meu. Cazul a fost finalizat, ancheta penală a fost finalizată, mi s-a înmînat rechizitoriul. Judecătorul a fost deja numit, dar ziua ședinței preliminare nu a fost încă desemnată”, a menționat fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova.

În opinia lui, explicația pentru ceea ce se întîmplă este foarte simplă. „Sînt o persoană incomodă. Prea drastic eu critic autoritățile în emisiunile și articolele mele, pe care le scriu în două limbi pentru cititorii noștri, precum și în limbile engleză și franceză – pentru cei străini. Eu nu am trecere la Ambasada SUA și la alte ambasade occidentale, deoarece critic aspru imperiul american și așa-numita occidentomanie. Se pare că, în ajunul alegerilor, temîndu-se că mă voi relansa în politică, cu toate că nu mă interesează, ei au decis să mă agaseze un pic”, a spus Iurie Roșca.

„Mă vor închide sau nu – încă nu știu, pentru că dosarul, desigur, este absolut zero în termeni procedurali și probatori. Dar în țara noastră au loc diferite minuni. Judecînd după precedente, este posibil să mă închidă”, a presupus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?