X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iurie Leancă, despre numirea în funcția de consilier a Valeriei Guma

8 feb. 2018,, 17:41   Politică
7839 8

După ce în presă a apărut informația că vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a numit-o în funcția de consilier pe iubita fiului său, acesta vine cu o reacție.

Potrivit funcționarului, în cabinetul vicepremierului consilierii sînt angajați în „temeiul strict al încrederii personale a demnitarului și nu se organizează concurs public”.

„În procesul de selecție, Iurie Leancă a ținut, în primul rînd, cont de capacitățile personale ale fiecărui consilier, de studiile acestora, dar și de experiența profesională. Pe lîngă asta, domnul Leancă a promovat în sectorul public persoane tinere, pentru a împrospăta și a îmbunătăți procesul de administrare. În prezent, media de vîrstă a cabinetului vicepremierului Leancă este în jurul vîrstei de 30 de ani”, se arată în comunicat.

Mai mult, este specificat că Valeria Guma a absolvit una dintre cele mai bune școli de relații internaționale și analiză politică – University College of London. „A fost angajată a MAEIE în departamentul Integrării Europene, are experiență și o expertiză bună în acest domeniu, iar în cadrul cabinetului vicepremierului Leancă va fi responsabilă anume de buna cooperare pe subiecte de integrare europeană cu departamentul unde a fost angajată anterior”, se mai spune în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?