X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Iurie Leancă a făcut bilanţul vizitei sale oficiale la Bruxelles

26 ian. 2018,, 12:30   Politică
3351 8

Recent întors de la Bruxelles, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care a făcut bilanţul vizitei, notează NOI.md.

Vicepremierul a punctat că pînă în luna martie a acestui an, ţara noastră va primi prima tranșă din Acordul de asistență macro-financiară cu UE, iar o echipă de evaluare urmează să vină în Republica Moldova în februarie.

Totodată, Iurie Leancă spune că un subiect pus în discuţie la Bruxelles a fost contracararea atacurilor cibernetice, avînd în vedere că în toamna acestui an avem alegeri parlamentare.

„În acest an, avem alegeri parlamentare şi, la sigur, atacurile cibernetice vor creşte. În acest context, am avut un dialog strategic pe probleme de securitate cu şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, pentru a contracara aceste pericole”, a menţionat Leancă.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană a declarat că acest an Guvernul îl va folosi la maximum pentru a merge cu acţiuni bine gîndite şi că în continuare se va axa pe o conlucrare mult mai eficientă.


Amintim că, în perioada 22-23 ianuarie, Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut un șir de întrevederi importante cu mai mulți decidenți din Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?