Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Irina Vlah și-a prezentat programul electoral

26 mai. 2019,, 11:45   Politică
5053 0

Candidatul pentru funcția de bașcan, Irina Vlah, și-a prezentat programul electoral.

El se bazează atît pe proiectele deja demarate, cît și pe idei complet noi și "fără precedent". În primul rind, Irina Vlah a menționat că platforma sa pre-electorală pe care a prezentat-o în 2015 a fost "implementată în majoritatea absolută a punctelor". Iar în unele domenii "au fost obținute rezultate mult mai impresionante".

Primul punct al programului electoral pentru următorii 4 ani, reprezintă planurile de abordare a problemei migrației. Candidatul pentru funcția de bașcan a subliniat că majoritatea cetășenilor din autonomie doresc să "trăiască pe plaiul lor natal".

"Un aeroport modern va fi deschis în Ceadîr-Lunga, unde vor putea fi operate zboruri internaționale de pasageri și mărfuri", a declarat Vlah.

Programul său de acțiune prevede, de asemenea, crearea unui complex agroindustrial înalt tehnologizat, deschiderea a 5.000 de locuri de muncă în Găgăuzia și creșterea salariului mediu în regiune pînă la 10 mii lei. Planurile candidatului pentru funcția de bașcani includ, de asemenea, construcția unei centrale electrice moderne în Vulcănești, reconstrucția drumurilor, construcția sistemelor de canalizare și de drenaj.


Unul dintre domeniile-cheie ale programului electoral al Irinei Vlah este sistemul educațional și programele de susținere a mamei și copilului. În cadrul programului amplu "Un medic în fiecare casă", autoritățile autonomiei vor moderniza instituțiile medicale și le vor completa cu personalul medical. Domeniile prioritare în sport Irina Vlah a numit construcția stadioanelor moderne în Comrat și Cazaclia, reconstrucția structurilor sportive din Ceadîr-Lunga și Vulcănești. În fiecare sat vor fi create săli de sport care vor active pe tot parcursul anului.

La finalul prezentării programului electoral, candidatul la funcția de bașcan a subliniat că documentul a fost elaborat în baza experienței acumulate pe parcursul a 4 ani de conducere a Găgăuziei și a poziției primăriei, a agenților economici, a profesorilor, medicilor și lucrătorilor din domeniul culturii și sportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?