Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Irina Vlah s-a plîns ambasadorului Marii Britanii în Moldova

29 sep. 2021,, 17:30   Politică
2785 0

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întîlnit cu ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher. Ultimul a venit la Vlah cu un buchet de flori, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Cei doi au discutat despre organizarea Conferinței privind Construcția și Dezvoltarea Autonomiilor, care se pregătește sub egida Înaltului Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale, iar Vlah s-a plîns diplomatului de „deficitul de comunicare dintre autoritățile centrale ale Republicii Moldova și autoritățile din Găgăuzia.”

„Bașcanul a exprimat interesul autorităților Autonomiei de a cunoaște experiența Țării Galilor pe dimensiunea legiferării și funcționării armonioase a autorităților, precum și experiența în protejarea drepturilor și libertăților minorităților naționale. Irina Vlah a mulțumit Excelenței Sale pentru deschiderea constantă de a susține dezvoltarea social-economică a Găgăuziei”, se arată într-o notă informativă.

La final, bașcanul Găgăuziei l-a invitat pe Steven Fisher să participe la Forumul Invest Gagauzia 2021 și la o serie de acțiuni menite să crească suprafețele forestiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?