X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Irina Vlah, felicitată de președinții Turciei și Tatarstanului

4 iul. 2019,, 18:30   Politică
3270 0

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, au felicitat-o pe Irina Vlah cu victoria convingătoare în alegeri și realegerea sa în postul de başcan al Găgăuziei, transmite Noi.md.

Șeful statului turc, în telegrama sa de felicitare, a subliniat că Ankara este gata să „continue să ofere tot sprijinul posibil fraților găgăuzi".

Erdogan a menționat că găgăuzii sînt „podul prieteniei" dintre Moldova și Turcia. Autoritățile turcești sînt interesate să se asigure că drepturile și interesele găgăuzilor sînt „pe deplin respectate".

„Pentru dezvoltarea Găgăuziei și creşterea bunăstării fraţilor noştri găgăuzi, țara noastră, prin organizațiile și comunitățile sale, va face tot ce ne stă în puteri”, a menţionat Erdogan.

Președintele turc i-a dorit Irinei Vlah sănătate și succes, iar poporului găgăuz – pace și prosperitate.


La rîndul său, în telegrama guvernamentală din partea președintelui Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, se spune că rezultatele votului arată că locuitorii Autonomiei apreciază înalt activitățile bașcanului și sprijină inițiativele acestuia.

„Mai mult, încrederea concetățenilor, împreună cu experiența și cunoștințele acumulate în ultimii ani de activitate activă, să fie baza activității dvs. motivate și fructuoase de mai departe", se spune în telegrama citată.

Totodată, Minnikhanov a dorit şi el Irinei Vlah sănătate şi succese în aflarea sa în acest post oficial de răspundere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?