Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Irakli Garibashvili: "Georgia este mult mai dezvoltată decît Moldova și Ucraina"

26 mai. 2023,, 17:00   Politică
2761 0

Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibașvili, a spus că țara sa este mult mai dezvoltată decît Moldova și Ucraina și merită să fie în UE, dar se află într-o situație foarte dificilă din cauza geografiei sale.

Într-un interviu, jurnalistul l-a întrebat: "Țări precum Moldova și Ucraina au ambiții de a fi în UE. Iar Dvs. se pare că nu aveți astfel de ambiții. Acest lucru este dovedit de comportamentul dvs. față de Ucraina".

La care premierul Georgiei, Irakli Garibashvili a răspuns: "Permiteți-mi să vă explic. Dacă e să judecăm după nivelul de dezvoltare al țărilor, desigur, noi nu ne comparăm cu Moldova și Ucraina, dar sîntem mult mai dezvoltați decît ele. Dacă vorbiți despre abordarea bazată pe "meritele" condiționate, atunci Georgia se află într-o poziție foarte dificilă din cauza geografiei noastre. <...> Am o întrebare: Ce ar trebui să facă Georgia pentru a sprijini Ucraina? Prietenii noștri ucraineni declară public că vor să vadă un "al doilea front" în Georgia. Dar nouă ne ajung atîtea războaie!"

28
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?