X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ioniță: România va sprijini în continuare drumul european al Republicii Moldova

19 apr. 2019,, 07:52   Politică
2195 0

România va sprijini în continuare drumul european al Republicii Moldova, care este un partener strategic și un prieten de nădejde.

Declaraţia aparţine ambasadorului român la Chișinău, Daniel Ioniță, făcută în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Oficialii au discutat despre proiectele comune în derulare, dar și despre cele care urmează a fi implementate. Printre proiectele bilaterale de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două state.

Premierul a menționat, citat într-un comunicat de presă remis de executiv, că implementarea proiectelor agreate de Guvernele de la Chișinău și București și incluse în Foaia de Parcurs, va dinamiza și mai mult dialogul bilateral. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul României, inclusiv pe perioada deținerii Președinției la Consiliul Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?