Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ioniță: Parcursul european al R. Moldova este în continuare posibil

5 dec. 2018,, 07:41   Politică
6251 2

Parcursul european al Republicii Moldova, indiferent ce spun unii sau alții, este în continuare posibil. Aceasta inclusiv pentru că sub multe aspecte țara este profund europeană.

De această părere este ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite IPN.

„Haideți să ne uităm la geografie și veți vedea că Republica Moldova este o țară profund europeană. Haideți să ne uităm la cultură și veți vedea că este profund europeană. Haideți să ne uităm la economie și veți vedea că deja economia din Republica Moldova pulsează în ritm cu spațiul european. Haideți să ne uităm la relațiile interumane și veți vedea că mulți cetățeni din Republica Moldova au relații interumane extinse și cu spațiul european”, a declarat Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

În tot ceea ce înseamnă parcursul european, ambasadorul susține că la baza lui stau reformele. „Un parcurs european de succes presupune, în primul rînd, un proces profund de transformare democratică a țării, astfel încît, pe de o parte, instituțiile din Republica Moldova să aibă capacitatea și reziliența necesară pentru a face față provocărilor atît interne, cît și externe, presupune proceduri standarde, respect și față de lege, și față de cetățean. Totodată, acest parcurs european, în pofida a ceea ce spun unii și alții, este în continuare posibil”, a menționat diplomatul român.

Despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și România, Daniel Ioniță spune că aceasta a atins cote excepționale în multe domenii. „Ne este greu să găsim un domeniu în care să nu avem măcar un exemplu de bună practică. Ceea ce este foarte bine atît pentru cetățenii de pe malul stîng, cît și de pe malul drept al Prutului”, a menționat diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?