X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ioniță: Nu îmi închipui cum oamenii supraviețuiesc

22 sep. 2022,, 15:30   Politică
3048 0

R.Moldova are una din cele mai mari rate ale inflației din toată Europa din cauza gestionării proaste a lucrurilor de către clasa politică, afirmă expertul în politici economice Veceslav Ioniță.

Întrebat cum vor ține piept crizaei guvernarea actuală, analistul a răspuns că Guvernul va fi nevoit să taie investițiile, pentru a putea redirecționa banii pentru consumul curent. Declarațiile au fost făcută la emisiunea Puterea a patra.

"Nu-s bani... Am fost întrebat ce o să facă Guvernul. O să facă tot ceea ce au făcut celelalte guverne pînă acum: tăiem toate investițiile și mîncăm banii.

Ce pot să spun e că s-a epuziat factorul de creștere la produsele alimentare. Prețurile de regulă iarna cresc, vara scad, anul aceasta am avut o creștere de prețuri vara. Acum rămîne sectorul energetic și sfera de servicii reglementate. De ce la noi anul asta inflația este mare? Așa e Moldova, e de vină Guvernul.

Iată un exemplu - timp de 10 ani nu am majorat tarifele la trasportul public, cînd era gazul, 4,5 lei metrul cub, nimeni nu vrut să majoreze tarifele, iar acum trebuie să fie achitate subvenții de un miliard de lei, ca să poată merge troleibuzuele și autobuzele.


La poștă mi-i jale de poștași au salarii de 2000 - 3000 de lei. Asta e doamne ferește. Nu îmi închipui cum oamenii supraviețuiesc. Noi acum plătim pentru prostia, iresponsabilitatea și tupeismul politicienilor", a menționat Ioniță.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?