Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ion Sturza: Deocamdată asistăm la “SUS Plaha”!

16 iul. 2020,, 14:53   Politică
4994 2

Fostul premier Ion Sturza a avut un comentariu critic pe marginea evenimentelor petrecute astăzi în Parlament, în mod special inițierea moțiunii de cenzură de către Platforma DA și PAS.

El a calificat aceste evenimente drept acțiuni pe PR bombastice fără de substanță.

”Măsuri epidemiologice, economice, sociale, idei cum să consolidăm societatea divizată, să rezolvăm conflictele mai vechi și să avem o politică externă adecvată? Nu! Doar acțiuni pe RP bombastice fără de substanță în esența lor. În plus, victime ușoare ale „strategiilor” oligarhilor fugari dornici de revanșă. „gîdiliți” un pic la orgoliul propriu, s-au format cozi la funcția de prim-ministru. În conștiința colectivă deja se impregnează ideea că Plahotniuc nu a fost chiar așa de rău, precum și că Voronin ar fi fost un mare om de stat...”, a reacționat Sturza.

Fostul premier a dat de înețeles că eventuala demisie a Guvernului Chicu și înlocuirea sa cu un guvern propus de opoziție va duce la haos și va compromite ideea de schimbare.

”Nu sînt de acord cu sintagma „Jos!” și după, mai vedem. Ce vom vedea? O perioadă de haos și lehamite, un guvern strîns la perete, fără suport politic și care v-a dezamăgi și compromite ultima speranță la schimbare. Guvern care va lua-o din plin pentru eșecul din pandemie și criza economică și care va face imposibilă alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte.


Să nu aibă nimeni iluzia că acel guvern va „lucra” pentru Maia Sandu. Dimpotrivă, o „va lucra”. Nivelul de ură reciprocă a atins cote maxime, iremediabile, cred eu. (…)

PS. deocamdată asistăm la “SUS Plaha” !”, se arată în comentariul lui Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?