X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Ion Chicu: Haideți să ne înțelegem între noi

31 aug. 16:40   Politică
4 ore in urma 1469 1

Fostul prim-ministru Ion Chicu s-a adresat cetățenilor cu ocazia sărbătorii „Limba noastră” în Republica Moldova, subliniind importanța limbii materne ca bază pentru înțelegere și unitate între oameni.

”Cînd ne naștem, cea mai dulce melodie pe care-o auzim este vorba Mamei - ea ne vorbește în cea mai frumoasă limbă din univers - cea maternă. Mama ne învață limba ei pentru a fi Oameni, pentru a ne înțelege ca Oamenii! Nu pentru a ne certa, nu pentru a ne război. Și cu siguranță, nu pentru a ține 35 de ani pe baricade un popor întreg din cauza denumirii limbii, în care mama ne spunea toată dragostea ei față de noi”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, el a făcut apel la moldoveni pentru unitate, indiferent de cum își numesc limba maternă: ”Dragi Moldoveni, indiferent de modul cum numim limba noastră maternă, haideți să ne înțelegem între noi, să nu ne mai lăsăm prostiți de cei, care ne dezbină pe acest motiv. Nu de alta, dar până ajungem să convenim în ce limbă ne-a învățat mama primele cuvinte, în ce limbă vorbeau strămoșii noștri, ne vom pierde țara, nu vom mai putea spune, că suntem "urmașii urmașilor lui Ștefan cel Mare"...”.

La finalul adresării, Ion Chicu a felicitat toți cetățenii Moldovei cu frumoasa sărbătoare de astăzi, i-a îndemnat să-și iubească limba, cum iubim glasul mamei, cînd auzim primele ei cuvinte de dragoste pentru noi!

”Să ne iubim limba, cum iubeam glasul mamei, când auzeam primele ei cuvinte de dragoste pentru noi!”.

21
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав