X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ion Chicu cheamă societatea să-și declare susținerea față de președinte

4 mai. 2022,, 11:15   Politică
39716 0

Fostul premier Ion Chicu îndeamnă partidele politice și societatea civilă să vină cu un mesaj comun prin care să-și declare susținerea față de poziția președintelui Maia Sandu privind neutralitatea țării și respingerea fermă a războiului.

Chicu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că încă de la declanșarea războiului șefa statului s-a străduit să mențină poziția de neutralitate a R.Moldova, însă nu a avut o susținere deplină din partea celorlalți actori ai societății.

„Haideți încă o dată să ne manifestăm susținerea față de autorități, în primul rînd dna președinte, care a declarat pe 24 februarie, că noi sîntem neutri și cred că fiecare care are ochi să vadă - vede că ea să străduie să țină această linie.

Da, uneori trebuie să mai cedeze talibanilor, să mai autorizeze legi cu simboluri, să mai facă declarații tăioase, dar în linii mari ea se străduie să țină această linie neutră. Însă nu este această susținere din partea colegilor săi de partid, lucru care se vede în unele postări ale unor colegi. Nici presa numită independentă nu prea excelează la acest capitol, dar cel mai grav eu consider că este această amorțire a societății noastre, noi nu vrem să arătăm lumii întregi că sîntem împotriva războiului, că susținem președintele. Am spus, - dna preșdinte convocați o reuniune cu partidele politice, și deputații, și asociații care reperezintă oameni de cultură, savanți, patronate, sindicate, toată lumea cultă din R.Moldova poate fi consolidată și să spună într-un glas – „noi susținem președintele R.Moldova care a spus că sîntem țară neutră” ”, a declarat Chicu la emisiunea Puterea a patra.

Fostul premier a mai precizat că diferendul transnistrean nu se poate rezolva pe calea armelor și un asemenea scenariu nu trebuie admis.


„Pentru că dacă noi tăcem, războiul o să vină peste noi, dăm impresia că mulți moldoveni ar accepta rezolvarea problemei transnistrene folosindu-ne de situație. Dar nu o să fie așa cum credem noi. Niciodată războiul pornit cu unele intenții nu se termină cu aceleași intenții. De aceea, dacă sîntem o societate coștientă - trebuie să ne mobilizăm, să ne consolidăm, să ajutăm președintele și să ieșim cu un mesaj comun”, a mai adăugat Chicu.

24
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?