Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ion Chicu: "Acum referendumul privind integrarea europeană a Moldovei nu mai are nicio încărcătură semnificativă"

17 feb. 15:20   Politică
3596 1

La această etapă este inutilă organizarea unui referendum privind integrarea europeană a Moldovei, deoarece acesta nu va avea nicio semnificație practică.

Ar fi mai bine să fie organizat un astfel de plebiscit cu populația după finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană, astfel încît cetățenii să se pronunțe asupra condițiilor de aderare viitoare la UE.

Această opinie a fost exprimată de Ion Chicu, fost prim-ministru și actual președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova.

Comentînd declarațiile celor care spun că doar 17% din numărul total de alegători pot decide soarta țării la viitorul referendum, deoarece pentru ca referendumul să fie recunoscut este necesară prezența la vot a 33% din alegători și, astfel, decizia poate fi luată doar cu votul a 17% din cetățeni, el a spus că 17% din cetățeni nu vor decide soarta țării, deoarece sensul practic al acestui referendum este nul și nu va produce nimic, chiar dacă autoritățile vor consemna în Constituție că țara aspiră să adere la Uniunea Europeană.

Fostul prim-ministru consideră că la această etapă referendumul costă doar bani și este important doar pentru realegerea actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, iar acest referendum nu are niciun alt sens.


Ion Chicu este de părere că referendumul este necesar după ce vor avea loc negocierile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, cînd oamenii își vor da seama ce au convenit autoritățile cu UE.

"Ni se va spune că vom pierde ceva și ceva, inclusiv o parte din suveranitatea noastră, atunci cînd vom adera la Uniunea Europeană, ca urmare a negocierilor. Și atunci îi întrebăm pe oameni, dragi cetățeni ai Republicii Moldova, iată ce am convenit cu viitorii noștri colegi. Noi sîntem lipsiți de asta, de asta și de asta. Sînteți de acord sau nu sînteți de acord? Aici ar trebui să fie referendumul, nu acum. Nu are niciun sens acum", a declarat Ion Chicu.

52
0
0
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?