Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ion Ceban: Un șir de reforme ale actualei guvernări nu au fost consultate cu instituțiile internaționale

28 mar. 15:00   Politică
1949 0

Primarul general al Capitalei și liderul partidului MAN, Ion Ceban, susține că un șir de reforme ale actualei guvernări nu au fost consultate cu instituțiile internaționale specializate, în special Comisia de la Veneția.

Potrivit edilului, anterior, Comisia de la Veneția a venit cu o listă de recomandări, care nu a fost luată în calcul, deși pînă la venirea la guvernare, președintele Republicii Moldova Maia Sandu afirma că „ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția este calea spre dictatură”, transmite Noi.md.

„Raportul OSCE/ODIHR de monitorizare a alegerilor locale din toamnă a fost unul critic și dur vizavi de autoritatea centrală în privința mai multor domenii”, precizează Ion Ceban.

De asemenea, acesta a menționat despre faptul că a fost recomandată schimbarea componenței CEC, lucru despre care s-a discutat în repetate rînduri, pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, astfel încît să nu domine un partid.

„S-a constatat că reprezentanții în conducerea Consiliului Audiovizualului și „Teleradio Moldova”, instituții publice, au fost numiți politic și sînt controlate în urma modificărilor făcute la legislație de către PAS”, a punctat Ion Ceban.

17
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?