X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Ion Ceban dezvăluie ce are de împărțit cu Andrei Năstase

23 oct. 2019,, 10:20   Politică
3298 6

Candidatul socialiștilor la fotoliul de primar al capitalei, Ion Ceban, declară că el și candidatul blocului ACUM la aceeași funcție, Andrei Năstase, nu au ce împărți din punct de vedere politic, au de soluționat împreună doar problemele Chișinăului.

Potrivit lui, indiferent de votul care va fi dat în turul doi de scrutin de pe 3 noiembrie, în Chișinău există probleme care nu așteaptă și care trebuie soluționate cît mai curînd, transmite IPN.

„Noi acum nu avem ce împărți politic, avem o mie de probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună. Acesta este mesajul meu pentru toți absolut. Eu nu am acuzat, criticat, nu am răspuns la provocări niciunui candidat. Eu știu că noi trebuie acum să muncim ca să depășim problemele. Pentru că peste patru ani o să avem o altă problemă – n-o să avem cui să ne adresăm pentru că oamenii continuă să plece”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Ion Ceban spune că indiferent de rezultatul voturilor în turul doi, o altă soluție mai rapidă și eficientă decît a avea o coaliție după modelul celui din Parlament nu există. „Noi avem 22 de consilieri din 51, avem înregistrat cel mai bun scor. Blocul ACUM are 19. Deci, matematic, astăzi avem peste 40 de mandate și putem face lucrurile să se miște foarte rapid”, a afirmat Ion Ceban.

Candidatul PSRM este convins că scenariul propus de dînsul va fi acceptat pentru că altă soluție n-ar exista. „Eu înțeleg că există, într-un fel sau altul, unele reticențe, dar noi am avut aceste discuții atunci cînd s-a creat coaliția la nivel central și am zis: „Oameni buni, da, noi avem păreri diferite, aceasta este la nivel politic, însă avem de făcut lucruri pe care le așteaptă oamenii”.

Ion Ceban a trecut în turul doi cu 40,19% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său Andrei Năstase de la blocul ACUM - 31,08% din sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?