Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ion Ceban a explicat de ce ar trebui schimbată Legea cu privire la procuratură

29 aug. 2019,, 16:30   Politică
2093 1

În Moldova ar trebui schimbată Legea cu privire la procuratură pentru a face acest sistem într-adevăr independent, funcțional transparent și corect pentru cetățenii țării.

Opinia aparține vicespicherului Parlamentului, secretarului pentru ideologie al Partidului Socialiștilor Ion Ceban și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnoe” de pe postul de televiziune TVC 21, relatează Noi.md.

El a explicat, spre exemplu, că au existat motive pentru demiterea fostului procuror general Eduard Harunjen, însă legea în vigoare nu stipulează exact modul, în care aceasta putea fi efectuată.

„Adică, noi înțelegem că independența este foarte importantă, dar atunci cînd independența devine complet dependentă de un anumit cerc de persoane, în primul rînd, de Partidul Democrat și fostul lider al acestuia, se dovedește că această independență este ca un zid care ne va proteja în general de astfel de precedente. De aceea ar trebui să gîndim și din acest aspect, și să gîndim din alte aspecte. Ne dorim ca sistemul să funcționeze independent. Totodată acesta trebuie să funcționeze transparent și corect inclusiv pentru cetățenii Moldovei, nu și împotriva lor”, a menționat Ion Ceban.

„Voi credeți că noi nu ne întrebăm: de ce Procuratura pînă acum nu a ieșit cu toate detaliile ce țin de cele mai controversate lucruri? Acestea sînt foarte multe, începînd cu delapidarea miliardului. Și nimeni nu neagă că acest lucru a avut loc. Există raportul Kroll. Nu contează pentru ce a fost făcut acest lucru – pentru tergiversare sau în alte scopuri. Să comenteze specialiștii. Însă o importanță principială o are faptul că sistemul opune rezistență. Acest lucru dovedește existența unei influențe din interiorul sistemului. Și pentru a înlătura această influență, pentru a face sistemul într-adevăr independent trebuie să depunem eforturi, inclusiv prin intermediul amendamentelor la Legea cu privire la procuratură”, a specificat vicespicherul Parlamentului, secretarul pentru ideologie al PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?