Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ion Ceban a avut o întrevedere cu primarul din Kazan

23 sep. 2021,, 09:15   Politică
2121 1

Primarul general, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul din Kazan, Ilsur Metshin, în cadrul căreia au convenit să coopereze în diverse domenii, precum și în ceea ce privește „Orașul inteligent” transmite Noi.md.

Despre acest lucru a scris Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

„Am discutat despre platformele de interacțiune cu locuitorii pe care le-au lansat, cum ar fi: „Oткрытая Казань”, „Народный Контроль” și altele, pînă la soluții Green, mobilitate urbană și transport alternativ, transformare digitală, bugetare participativă, programe cum ar fi casa și curtea confortabilă, dar și multe altele. Am convenit că vom face schimb de experiențe în multe alte domenii”, a punctat primarul general.

Ion Ceban a invitat administrația la forul investițional Chișinau care a fos transferat pentru primăvara anului viitor ținînd cont de incidența COVID.

„Am discutat și despre Protocolul de intenție semnat în vara anului curent de către primăriile noastre și despre faptul că trebuie să avem o foaie de parcurs pentru activități comune. În cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital Week – 2021”, la care particip în aceste zile, am comunicat că experiența orașelor este utilă pentru Chișinău, în preluarea celor mai bune practici, dar și potențial care poate fi valorificat și implementat la noi.
Mă bucur că reușim să obținem deschidere din partea administrațiilor locale din mai multe orașe și țări și să stabilim parteneriate de succes pentru Chișinău”, a conchis Ion Ceban.


Amintim că edilul capitalei participă în perioada 21-24 septembrie, curent, la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021, în orașul Kazan, Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?