Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Iohannis: „Ucraina, Moldova și Georgia au primit un nou implus”

24 iun. 07:10   Politică
1560 0

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că prin acordarea statutului de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova s-a schimbat paradigma lărgirii UE, iar politica de extindere a primit un nou implus, calificînd decizia liderilor UE drept „un mare pas” și un demers istoric.

„Cred că Ucraina, Moldova și Georgia au primit un nou implus și sînt convins că toți se vor pune pe treabă, pentru a pune în practică reformele și proiectele care sînt încă necesare pentru a face următorul pas. Îi felicit. Îmi doresc ca acest drum să fie rapid, bun, încununat de succes. Este un mare pas care s-a făcut astăzi, cunoașteți foarte bine istoria acestui demers, primele discuții foarte aplicate au avut loc acum doar cîteva luni de zile în Franța, la Versailles, după care au venit cererile de aderare, analiza făcută de Comisia Europeană, propunerea Comisiei săptămîna trecută și, iată, astăzi, Consiliul a aprobat propunerile Comisiei, așa cum au fost ele formulate. Cred că, prin acest pas, putem să spunem că s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, politica de extindere a primit un nou impuls”, a afirmat Klaus Iohannis în declarațiile de presă susținute la încheierea reuniunii liderilor UE, citate de digi24.ro.

Reamintim că Republica Moldova a primit oficial, alături de Ucraina, statutul de candidat oficial la aderarea la UE. Anunţul a fost făcut de Preşedintele Consiliului European Charles Michel pe canalul său de Twitter.

Această decizie mult aşteptată luată la un summit al şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor UE la Bruxelles, marchează începutul unui proces lung şi complex în vederea aderării.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав