X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Iohannis: România susține aderarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei

9 mar. 2022,, 08:00   Politică
2915 0

Președintele româniei, Klaus Iohannis, a participat marți la o reuniune de coordonare în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel.

La întîlnire au mai fost prim-miniștrii Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, Republicii Croaţia, Andrej Plenković și Republicii Estonia, Kaja Kallas, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Versailles, Republica Franceză, din perioada 10-11 martie 2022, transmite digi24.ro.

Discuțiile au vizat evoluțiile curente de securitate din Ucraina, eforturile de gestionare și sprijin a fluxurilor de refugiați, măsurile de asistență umanitară pentru Ucraina și Republica Moldova, sancțiunile aplicate Rusiei și Belarusului și propuneri de înăsprire a acestora.

Klaus Iohannis a prezentat măsurile întreprinse de România în sprijinul Ucrainei, inclusiv decizia țării de a găzdui un centru logistic pentru coordonarea și colectarea asistenței umanitare internaționale destinate Ucrainei, și respectiv Republicii Moldova, în curs de operaționalizare, primul convoi umanitar către Ucraina urmînd a fi realizat în următoarele zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?