Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iohannis promite sprijin continuu pentru R. Moldova

1 mar. 2023,, 16:50   Politică
2492 0

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Iohannis a reiterat „mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina”.

În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis i-a adresat lui Dortian Recean felicitări pentru alegerea în noua funcție și a evocat dialogul aprofundat și constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova, scrie Noi.md cu referire la digi24.ro.

Președintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis și cu prilejul întrevederii recente avute cu Președintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuția cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri.


Președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă.

De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, arată un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.

6
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?