Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Iohannis la Bruxelles: Susținem, sprijinim și salutăm punctul de vedere al Comisiei Europene

23 iun. 18:30   Politică
639

„Susținem, sprijinim și salutăm punctul de vedere al Comisiei Europene”. Acesta este mesajul transmis de președintele român, Klaus Iohannis, de la summitul UE, unde ar urma să fie acordat Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate la aderare.

Iohannis a menționat că și în privința Georgiei, România susține cursul european, însă salută intenția de a oferi administrației de la Tbilisi timp pentru consolidarea reformelor. Potrivit liderului de la Cotroceni, România urmează să exprime în cadrul întrunirii liderilor europeni poziția Bucureștiului.

„Este un punct de vedere care vine cu noutăți. Comisia propune să se acorde pentru Moldova și Ucraina statutului de candidat, dar până la începerea negocierilor acordului de aderare trebuie să îndeplinească anumite condiții. Cred că este bine așa. Această abordare a Comisiei a reușit să aducă mișcare la extinderea Uniunii Europene”, a declarat președintele român.

Conform lui Iohannis, în cadrul summitului de joi și vineri, europenii vor discuta și propunerea lui Macron privind crearea Comunității Politice Europene. El a reiterat că nu este vorba despre o organizație care să substituie UE.

Joi liderii europeni s-au întrunit la Bruxelles pentru a decide acordarea statutului de țări candidate Moldovei, Ucrainei și Georgiei. Cele trei țări au înaintat solicitările după ce Putin a ordonat invazia în Ucraina.


Comisia Europeană a recomandat pe 17 iunie Consiliul să acorde statutul de candidate Ucrainei și Moldovei. La rândul său, Charles Michel declara joi dimineața că este convins de aprobarea unei decizii pozitive.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав