Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Iohannis: "Este important pentru Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene"

7 oct. 2022,, 22:01   Politică
2250 0

Președintele Romîniei, Klaus Iohannis, a salutat astăzi faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) – o structură creată ieri la Praga, care reunește statele membre ale UE și țările partenere. Potrivit lui, acest fapt indică un semnal important și pozitiv pentru Moldova. Klaus Iohannis a subliniat faptul că Romînia a susținut această propunere.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută astăzi la Praga, transmite newsmaker.md.

Precizăm că cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Summitul inaugural al CPE a avut loc joi la Praga. Acesta a reunit lideri din 44 de state, inclusiv din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

CPE este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?