Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Iohannis a reconfirmat susținerea României pentru procesele de reformă de la Chișinău

2 sep. 2021,, 09:36   Politică
2740 0

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 septembrie curent, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Șeful statului român a reconfirmat angajamentul României în a susține parcursul european al Chișinăului, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forțelor politice pro-reformă, pro-democratice și pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și pentru alegerea lui Igor Grosu în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. A salutat prezența înaltului oficial de la Chișinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților a Parlamentului României și a menționat oportunitatea unei cooperări aprofundate și consecvente, inclusiv la nivelul celor două Parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova.

Totodată, a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spațiul Uniunii Europene și să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău, în viitorul apropiat.


Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegaţie parlamentară, efectuează, până pe 2 septembrie, o vizită oficială la Bucureşti, ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, de a participa, miercuri, la deschiderea celei de-a doua sesiuni parlamentare de anul acesta.

Anterior, Iohannis a invitat-o pe președinta Maia Sandu să efectueze o vizită oficială în România, prima în această calitate. De altfel, Iohannis și Sandu sunt așteptați la Sibiu, la sesiunea solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 16 – 19 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?