Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Investigație: Detalii scandaloase despre deputatul Pro Moldova, Elena Bacalu

26 iun. 2020,, 11:30   Politică
5338 3

Detalii scandaloase despre viața deputatului PRO Moldova, Elena Bacalu, au fost prezentate de către jurnaliștii de la scheme.md. În cadrul unei investigații dedicate parlamentarilor transfugi, jurnaliștii au aflat că aceasta ar fi fost implicată în trafic de copii.

„Este de menționat faptul că surse din cadrul organelor de forță ne-au mai comunicat faptul că BACALU Elena a activat în calitate de Directoare a unui centru pentru copii cu dizabilități în perioada 2005–2006 și în privința acesteia a fost pornită urmărirea penală pentru trafic de copii. La moment scheme.md verifică informația și încearcă să stabilească locul aflării cauzei penale menționate și detaliile acesteia, inclusiv decizia adoptată de oamenii legii”, se arată în investigație.

Jurnaliștii de la scheme.md mai spun că soțul Elenei Bacalu, șef al Postului vamal Cahul, care în 2019 a fost reținut pentru corupție, a fost restabilit în funcție.

„Soțul Elenei Bacalu, Vasile Bacalu, a fost numit șef al Postului vamal Cahul în 2017, în plină guvernare democrată. Peste doi ani, mai exact pe 31 iulie 2019 – la o lună de cînd PDM a cedat guvernarea coaliției formată din Blocul electoral ACUM și Partidul Socialiștilor, Vasile Bacalu a fost reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări, însă a fost eliberat din izolator după trei zile de arest. Foștii colegi din PD ai Elenei Bacalu susțin că aceasta s-a implicat activ și a utilizat toate pîrghiile pe care le avea pentru rezolvarea problemelor soțului. Apropos, acum acesta este bine-merci, restabilit în funcție”, scrie scheme.md.

În investigație figurează și lista persoanelor de încredere cu ajutorul cărora Bacalu își rezolvă problemele. În prezent, unele dintre aceste persoană se ocupe de racolarea consilierilor locali, pentru ca aceștia să adere la PRO Moldova, mai scrie scheme.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?