Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Invalidarea alegerilor locale va fi supusă unei ample expertize legislative

12 iul. 2018,, 10:48   Politică
2508 1

Legislația electorală care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi din Chișinău va fi supusă unei ample analize de către experți din domeniul legislativ, relatează Noi.md.

Inițiativa este prevăzută într-un proiect de hotărîre a Parlamentului care va fi prezentat astăzi de vicepreședintele Valeriu Ghilețchi.

Autorii argumentează necesitatea acestei analize prin prisma evoluției tehnologiilor informaționale, a relațiilor sociale și a tehnicilor electorale, care sînt în permanentă schimbare și care nu pot fi întotdeauna prevăzute exhaustiv și la timp de legislație.

În context, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități va fi împuternicită pentru efectuarea expertizei cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale din Chișinău. Comisia va avea la dispoziție 60 de zile pentru a prezenta Parlamentului concluziile și propunerile sale, inclusiv de perfecționare a cadrului normativ relevant în vederea asigurării integrității procesului electoral și consolidării drepturilor electorale ale cetățenilor Republicii Moldova.

La expertiza situației din contextul invalidării alegerilor locale vor putea participa specialiști din cadrul Comisiei Electorale Centrale, reprezentanți ai autorităților administrației publice locale și centrale și experți independenți din partea societății civile, inclusiv experți din străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?