Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Invalidarea alegerilor din Chișinău: Cînd vor fi prezentate concluziile Comisiei juridice

27 sep. 2018,, 14:40   Politică
2474 1

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta Parlamentului, pînă la 31 octombrie curent, expertiza legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău, comunică Noi.md.

Comisia juridică a fost împuternicită de Parlament să efectueze o analiză amplă a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor. Expertiza se face în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri și include aspecte legate de folosirea reţelelor sociale, precum şi proporţionalitatea sancţiunilor aplicate.

Concluziile vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ relevant în vederea asigurării integrităţii procesului electoral şi consolidării drepturilor electorale ale cetăţenilor Republicii Moldova. Inițiativa de a expertiza legislaţia electorală aparține unui grup de deputați.

Amintim că la 20 mai şi 3 iunie 2018 au avut loc alegeri locale noi, inclusiv alegerile pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău. Instanţele de judecată au invalidat alegerile noi pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău şi, în baza acestor hotărîri, Comisia Electorală Centrală a declarat nul acest scrutin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?