Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Întrevederea secretarului de stat Bolbocean reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană

12 aug. 2022,, 10:45   Politică
2759 0

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere la ministerul de externe cu Yurii Klymenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. La fel, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția Republicii Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE.

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun.

Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților Republicii Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?