Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Întrevederea prim-ministrului interimar cu ambasadorul SUA

19 ian. 2021,, 20:56   Politică
9215 4

Prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi, l-a primit pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan.

Oficialii au discutat subiectele de actualitate, inclusiv în relațiile moldo-americane, cu accent pe interesul pentru implementarea proiectelor bilaterale prioritare și valorificarea potențialului Dialogului Strategic între Republica Moldova și SUA.

În cadrul întrevederii de la Guvern, Aureliu Ciocoi a exprimat aprecieri părții americane pentru susținerea în mod constant a transformărilor democratice în Republica Moldova, agenda de reforme și aspirațiile de integrare europeană. În mod deosebit a fost evidențiată asistența acordată țării noastre pentru combaterea răspîndirii pandemiei de COVID-19 și redresarea social-economică.

Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind procesele politice interne. Premierul interimar a reconfirmat determinarea actualului Guvern în exercițiu de a asigura continuitatea administrării activităților curente pînă la învestirea unui nou Executiv.

Un obiectiv primordial în acest sens se prezintă implementarea Planului național de imunizare anti COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția de coronavirus, fiind înalt apreciată contribuția partenerilor străini la fortificarea sistemului național de sănătate, inclusiv al Statelor Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?