X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Între „Stimați tîlhari” și „Vă îndemnăm să fim mai buni”. Ce discursuri au avut liderii de fracțiuni

1 aug. 2019,, 11:00   Politică
2776 1

Deputații au încheiat, în seara zilei de miercuri, sesiunea de primăvară-vară a acestui an, asta deși Legislativul a devenit funcțional abia pe 8 iunie.

Liderii fracțiunilor parlamentare au ținut cîte un discurs de la tribuna centrală. În timp ce unii au îndemnat la prietenie și înțelegere, alții au venit cu reproșuri și acuzații reciproce. Vă prezentăm mai jos idei din mesajele fracțiunilor înainte de vacanță.

Alexandru Slusari, PPDA

„Sînt mulțumit azi cel mai mult de critica pe care o aud în adresa noastră. Libertatea de exprimare e dezideratul PPDA. E o victorie și e foarte bine că oamenii vorbesc fără frică. Afirm cu tărie că eram în pragul catastrofei democrației. În semi-întuneric am luat decizii istorice. Acum par lucruri banale și știute de toată lumea. Acum două luni R. Moldova era captivă și subminată de un grup dirijat de Vladimir Plahotniuc, aveam poliție politică, aveam justiție care slujea PDM. Scuzați-ne stimați tîlhari dacă am uitat pe cineva. Stimați cetățeni, toți hoții vor purta răspunderea!

Vlad Batrîncea, PSRM


„Cînd eram în dezbateri politice, am spus că nu poate fi nimic temporar. Niciodată nu era ca parlamentul să lucreze în asemenea condiții. Avem nevoie de multă înțelepciune și trebuie să știm a respecta pozițiile. O bună parte a vieții învățăm să vorbim și o bună parte a vieții trebuie să ne învățăm să tăcem cînd este cazul. Avem un test înainte, iar localele le vom petrece astfel încît votul cetățenilor va fi protejat.

În realitate fiecare om a avut curaj să facă ceea ce a făcut. Mulțumesc echipei, e o onoare să fiu parte din ea, dar cetățenii așteaptă de la noi mult mai mult. Vom reveni în toamnă cu proiecte economice și sociale”, a conchis Batrîncea.

Igor Grosu, PAS

„După ani de luptă cu un regim oligarhic care a pus stăpînire pe țară, am reușit totuși, datorită dvs., să obținem mandate de deputat. Nu am venit să mimăm legi sau să ne jucăm cu soarta țării. A fost periculos, dar am reușit să formăm o majoritate. Oameni diferiți dar care au vrut să găsească o soluție pentur țară. Am oferit un guvern cu oameni profesioniști care să aducă țara pe făgașul normalității”, a punctat Grosu.

Dumitru Diacov, PDM

„Țineți minte că nu ați cîștigat alegerile. Unul are 35 de mandate, altul 30, altul 26... Ce vă țineți așa arogant? Voi ați creat majoritatea după un cataclism. Noi acceptăm jocul politic, bucurați-vă oameni buni. Azi am votat CNA, ieri – procurorul. Noi o să vă ajutăm! Avem specialiști în toate domeniile. PD nu e mai slab decît voi luați împreună. Acum aveți vacanță, odihniți-vă, mai beți apă minerală, mai discutați între voi. Să nu credeți că voi degrabă n-o să fiți în opoziție!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?