Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Într-un interviu, Lupu spune ce se întîmplă acum în cadrul PDM

3 iul. 2019,, 18:10   Politică
5424 2

Fostul lider al democraţilor şi actualul preşedinte al Curţii de Conturi nu poate să spună ce se întîmplă acum în cadrul Partidului Democrat deoarece statutul pe care îl are acum nu îi permite acest lucru. În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă acesta a spus că "omeneşte o să vă zic ce se întîmplă la PD, chiar dacă o să încerc o abordare strict omenească şi foarte delicată şi echidistantă, n-o să-mi iasă nimic."

Lupu spune că are propria analiză pe foarte multe lucruri, fenomene şi care se referă la situaţia în PD.

Europa Liberă: V-am zis, omeneşte îl întreb pe Marian Lupu, ce crede că se întîmplă în PD.

Marian Lupu: „Nu pot, că intru în contradicţie cu prevederile legii. Art. 21 scrie: „Pe durata mandatului său (atenţie!), membrul Curţii se abţine de la orice activitate sau manifestare contrară statutului său”. Cînd eu omeneşte o să vă zic ce se întîmplă la PD, chiar dacă o să încerc o abordare strict omenească şi foarte delicată şi echidistantă, n-o să-mi iasă nimic, fiindcă în ultimă instanţă o să se simtă unde o simpatie, unde o antipatie, ceea ce este imposibil. Nu pot să-mi permit acest lucru astăzi.”

Europa Liberă: Aţi fost atîţia ani în fruntea acestei formaţiuni, dle Lupu...

Marian Lupu: „Aş vrea, dar am rigori ale legii. Nouă ne place, dna Ursu, să vorbim despre statul de drept. Este acum actual, la modă, dar şi foarte important pentru societate, dar haideţi să nu uităm că statul de drept începe de la fiecare din noi. Simple lucruri – fiecare om la locul său, pur şi simplu, urmează buchea şi spiritul legii. Acesta este statul de drept. Haideţi să-l respectăm şi să construim acest stat de drept de la acest nivel.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?