Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Întîlnire online între președintele Parlamentului și reprezentanții FMI

1 sep. 2020,, 16:40   Politică
2269 0

Președintele Parlamentului, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere online cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Ruben Atoyan și cu noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Speakerul i-a urat mult succes în activitate noului reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova și a manifestat deschidere pentru o colaborare bilaterală fructuoasă.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că de astăzi a început sesiunea de toamnă a Parlamentului. ”Mîine, se vor convoca în ședințe comisiile permanente, iar următoarea săptămînă ar putea avea loc și ședința plenară a Legislativului”, a precizat Zinaida Greceanîi.

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a vorbit și despre decizia autorităților de a relua, de astăzi, procesul de învățămînt în școli.

La rîndul său, noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani a declarat că, deocamdată, se află la Washington.


Amintim că în perioada 7-24 iulie 2020, echipa de experţi ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, a purtat discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind noul program economic, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani.

Rodgers Chawani este succesorul lui Volodymyr Tulin, care a ocupat această funcție din anul 2017. Rodgers Chawani este originar din Malawi, stat din sud-estul Africii, și activează la FMI din anul 2013. A deținut funcțiile de economist superior și economist de țară, fiind responsabil de mai multe țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?