X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Întîlnire în format trilateral: Maia Sandu și Natalia Gavrilița au discutat cu ministrul german de Externe

12 mar. 2022,, 14:30   Politică
3372 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock.

Oficialul străin se află într-o vizită de lucru la Chișinău pentru a se documenta despre situația de securitate din regiune și impactul pe care-l are războiul din Ucraina asupra țării noastre. La întrevedere a participat și premierul Natalia Gavrilița.

În cadrul discuției, participanții și-au exprimat susținerea pentru încetarea focului și restabilirea păcii în Ucraina. Șeful statului a vorbit despre riscurile de securitate și impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova.

Sandu a menționat situația energetică dificilă în urma creșterii substanțiale a prețurilor și riscurile la adresa securității energetice.

Un subiect important a vizat criza refugiaților. Președintele țării a menționat că Moldova este gata în continuare să-i ajute pe cetățenii Ucrainei. Ministrul german de Externe a promis că Germania va oferi sprijin pentru ajutorarea acestora.


Annalena Baerbock a vizitat și Centrul de triere și plasament a refugiaților din Ucraina de la Moldexpo.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?