Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Interzicerea purtării panglicii „Sfîntul Gheorghe”, criticată în continuare

11 apr. 2022,, 10:15   Politică
4332 0

Simbolurile „Z”, „V” sau panglica Sfîntului Gheorghe nu sînt periculoase decît dacă în spatele lor stă vreun sistem coerent de idei ce le susțin. Este opinia bloggerului Vitalie Sprînceană, potrivit căruia în loc ca acest subiect să fie discutat, „ne-am trezit cu o interdicție gata votată”.

„Ceea ce e indiscutabil și nedemocratic dincolo de oricare îndoială e modul în care a fost adoptată această normă: pentru a evita orice dezbatere și discuție publică, interdicția a fost mascată sub forma unui amendament, pentru lectura a doua, la niște modificări la Codul Contravențional.

Așa se face că, în loc de o discuție despre contextul social al militarismului, revanșismului, al justificării agresiunii militare și războiului, al naturalizării și normalizării omuciderii, a dezumanizării oamenilor din alte grupuri, ne-am trezit cu o interdicție gata votată și cu amendă contravențională pe post de argument.

Cum zicea un vechi proverb: atunci cînd ne e frică de puterea argumentului folosim argumentul forței”, scrie Sprînceană pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a votat la data de 7 aprilie modificarea Codului contravențional, la care a fost adăugat și amendamentul lui Lilian Carp despre interzicerea panglicii „Sfîntul Gheorghe” și simbolurile rusești „V”, „Z”.


Potrivit autorului proiectului, Lilian Carp, interzicerea simbolurilor războiului va intra în vigoare în cel mult două săptămîni.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?