X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Interdicțiile deputatului Bolboceanu, condamnat pentru trădare de patrie

11 mar. 2019,, 11:15   Politică
2325 0

Fostul deputat Iurie Bolboceanu, condamnat de instanța de fond la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, se confruntă cu restricții de comunicare, iar procesul de judecată continuă să se desfășoare cu ușile închise.

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului Gheorghe Malic, ce a solicitat ca ședințele de judecată să fie publice.

„Completul de judecată nu a permis unui jurnalist să asiste cel puțin la pronunțarea unei încheieri. Este inadmisibil, pronunțările sînt publice. Se invocă secretul de stat, dar nu este niciun secret de stat. Ce fel de secret de stat poate fi la pronunțarea unei încheieri privind accesul presei și a altor persoane la ședințele de judecată? Dosarul respectiv reprezintă o răzbunare politică, iar clientul meu, care pledează nevinovat, este pur și simplu hărțuit”, ne-a declarat apărătorul.

Soția și fiica fostului deputat au declarat că nu au comunicat demult cu Iurie Bolboceanu. Comunicarea se face doar prin intermediul avocatului și nu cunoaște cu certitudine esența învinurii care i-a fost adusă soțului său. Cele două femei nu au putut să comunice cu Bolboceanu nici în timp ce acesta a fost escortat în sala de ședințe. În timp ce completul de judecată s-a retras în deliberare, gardienii l-au scos imediat din sala de judecată.

Iurie Bolboceanu a fost reținut la 17 martie 2017. Fostul deputat este acuzat de faptul că, fiind racolat de către ofiţerii Direcţiei Principale de Informaţii a Statului-Major General al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, în perioada 5 octombrie 2016–17 martie 2017, a colectat şi a transmis informaţii de interes naţional pasibile să fie utilizate în dauna Republicii Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?