X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Instanța a anulat repetat procesul verbal prin care Năstase a fost amendat

14 mai. 2019,, 16:40   Politică
2562 0

Judecătoria sectorului Centru din Chișinău a anulat în mod repetat procesul verbal prin care Andrei Năstase, președintele PPDA, a fost sancționat pentru agitație electorală, în campania pentru alegerile locale noi, motiv pentru care rezultatele scrutinului au fost anulate.

Potrivit avocatului lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău au anulat prima oară procesul verbal, agentul constatator s-a adresat la Curtea de Apel, pentru a contesta decizia. Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel au trimis cauza la rejudecare la instanța de fond, iar ieri, magistrații de la Judecătoria Chișinău au adoptat hotărîrea repetată de a anula procesul verbal.

La rîndul său, Andrei Năstase spune că în acest mod i se obstrucționează dreptul de a se adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, din motiv că dosarul nu este trimis la Curtea Supremă de Justiție.

Năstase a cîștigat alegerile locale noi din capitală, care au avut loc acum aproximativ un an. Rezultatele alegerilor au fost anulate, după ce instanța a constatat că Năstase ar fi făcut agitație electorală pe Facebook în ziua tăcerii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?