X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Infrastructura CEC este supusă mai multor atacuri cibernetice

15 noi. 2020,, 19:46   Politică
3282 0

De cinci ore infrastructura CEC, precum și infrastructura guvernamentală este supusă mai multor atacuri cibernetice, ce manifestă un caracter adaptiv și rezistent la acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, tentativele sînt identificate și blocate. Anunțul a fost făcut de Vladimir Șarban, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unui briefing de presă, transmite ipn.md.

Acesta a menționat că în incinta secției de votare din Frankfurt, unde s-a comunicat despre o alertă cu bombă, poliția germană, după examinarea interiorului și perimetrului biroului electoral, nu a identificat nimic suspect. Procesul de votare a fost reluat.

Comisia Electorală Centrală anunță că pînă la ora 18.00 au votat peste 1,4 mln de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 48 la sută. În cadrul secțiilor deschise în străinătate au votat, pînă la aceeași oră, peste 202 mii de cetățeni cu drept de vot. La secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului, s-a înregistrat, pînă la aceiași oră, o prezență de circa 14 mii de persoane.

CEC precizează că și-a încheiat activitatea secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, unde au votat 53 de alegători. Ulterior, și-a încheiat și secția de votare din orașul Surgut, Federația Rusă. La moment, sînt înregistrate aglomerații la mai multe secții de votare din străinătate.

Alegătorii pot să-și exercite dreptul la vor pînă la ora 21.00. Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rînd la secția de votare respectivă să-și realizeze drepturile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?