Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Îndemnul unui deputat către primari: "Este timpul să fiți toți consolidați"

9 ian. 2020,, 13:30   Politică
3976 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Petru Frunze, care a fost primar al satului Puhoi, le recomandă aleșilor locali pe ce subiecte să insiste la întîlnirea pe care o vor avea cu prim-ministrul lon Chicu pe 22 ianuarie.

Parlamentarul îi îndeamnă pe primari să aibă o poziție consolidată, indiferent ce partid reprezintă și să nu uite că Guvernele se pot schimba, iar problemele localităților rămîn, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Consider că toți primarii au înțeles că guvernele sînt de scurtă durată și oamenii nu apreciază cînd unii primari în anul 2019 au fost membri la trei partide politice, doar pentru a spera că vor avea mai mulți bani pentru comunitate. Deseori la întîlnirile primarilor cu Cabinetul de miniștri, o parte critică guvernarea pentru inechitatea repartizării banilor către comunitățile locale, alții doar aplaudă. Este timpul să fiți toți consolidați și în final toți să aplaudați rezultatul comun obținut pentru comunitățile locale.

În opinia lui Petru Frunze, la întîlnirea cu prim-ministrul primarii trebuie să ceară repartizarea echitabilă a banilor din fondul rutier în cadrul „Programului Drumuri Bune 3″, formula de repartizare să fie conform numărului de locuitori. Totodată, dreptul de selectare a drumurilor care vor fi reparate să fie a consiliilor locale după consultări publice cu locuitorii, spune el. În opinia lui Frunze,„Programul Drumuri Bune” trebuie modificat, fiind unul ilegal care nu corespunde normelor în construcții.

El le-a mai recomandat primarilor să ceară examinarea tuturor dosarelor penale fabricate aleșilor locali din interes politic și material.


Alte revendicări se referă la repartizarea fondurile naționale în mod transparent; continuarea măsurilor de descentralizare a finanțelor publice”.

Premierul Ion Chicu a anunțat anterior că va avea o întîlnire cu primarii pe 22 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?