COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Încă un partid anunță că va merge pe cont propriu la alegeri

14 mai. 10:40   Politică
2543 0

Octavian Țîcu, Iurie Reniță, Ana Guțu și Alexandru Arseni sînt primii pe lista electorală a Partidului Unității Naționale. Liderul PUN Octavian Țîcu spune că formațiunea merge la alegeri pe cont propriu, iar singurul bloc electoral pe care l-ar fi acceptat ca alternativă ar fi unul dintre PAS, Platforma DA și PUN.

Țîcu spune că au existat discuții cu celelalte formațiuni unioniste în vederea conjugării eforturilor la anticipate, însă, într-un final, membrii partidului au decis ca formațiunea să meargă pe cont propriu la alegeri.

„Am discutat cu Vasile Costiuc, au fost și cei de la AUR. Ulterior, am discutat cu toți președinții organizațiilor teritoriale, avem 26 de președinți, părerile au fost diverse, dar noi sîntem un partid democratic și facem așa cum decide majoritatea, așa se întîmplă ”, a spus Octavian Țîcu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8

De asemenea, Octavian Țîcu spune că respinge ideea unui bloc electoral cu Platforma DA, formațiune despre care spune că nu și-ar dori Unirea Republicii Moldova cu Romînia.

„Noi am fost adepții unei singure alternative de bloc electoral, PAS-Platforma DA-PUN. Doar cu Platforma DA nu are sens. Unde este scris la Platforma DA că este un partid unionist, a cărui plan explicit este reîntregirea cu Romînia? Platforma DA este un partid care își are propriile schelete”, a mai spus Octavian Țîcu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽