COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Încă un parlamentar al fracțiunii PAS are probleme serioase integritate

10 aug. 2020,, 16:07   Politică
2506 2

Încă un parlamentar al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate are probleme serioase integritate. Deputatul PSRM Nichita Țurcan a solicitat Agenției Naționale de Integritate să verifice mai multe neconcordanțe și lacune în completarea declarațiilor de avere și interese ale colegului său din PAS, Radu Marian, pentru ultimii 3 ani.

Nichita Țurcan susține că, în perioada 2017-2018, Radu Marian a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la ministerul de Externe al Marii Britanii. Deputatul a anunțat și venituri de la asociații obștești, deși mandatul de deputat este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului.

“Suplimentar, fiecare deputat, în decursul a 30 de zile de la validarea mandatului, trebuie să declare Biroului Permanent al Parlamentului orice activitate extraparlamentară pe care va continua să o desfăşoare, în acest sens există riscul ca Radu Marian să beneficiat de venituri de la diferite asociații obștești fără să le fi declarat”, spune Nichita Țurcan.

Deputatul PSRM precizează, de asemenea, că, suplimentar, Radu Marian a declarat două bunuri de valoare, în sumă totală de peste 244 000 de lei, însă n-a indicat niciun bun imobil. “Apare întrebarea, unde ține deputatul cele două bunuri care costă cît peste 140 de pensii medii în Moldova? Au mai fost depistate și alte neconcordanțe, pe care trebuie să le examineze ANI”, mai spune Țurcan.

Acesta mai constată că, pe lîngă ascunderea averilor, veniturilor și a intereselor, a majoritatea deputaților PAS sînt finanțați de peste hotare prin diferite instrumente, în special, ONG-uri. “Poate e timpul să recunoască faptul că ONG-urile sînt umbrela legală de finanțare ilegală de peste hotare a deputaților Maiei Sandu?


În acest caz, poporul se întreabă: ce interese reprezintă acești aleși "curat-murdari"?”, conchide deputatul PSRM

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X