X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Încă un fost deputat din anturajul lui Plahotniuc, pus sub învinuire

21 iul. 2022,, 15:06   Politică
2619 0

Procurorii anticorupție anunță că i-au înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind acuzat de săvîrșirea infracțiunii de corupere activă a unei deputate.

Conform surselor din cadrul Procuraturii, este vorba despre fostul deputatul ales pe listele Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc.

„S-a constatat că, fostul deputat, în perioada lunilor mai – iulie a anului 2016, în timp ce se afla în incinta sălii de ședință a Parlamentului Republicii Moldova, personal din numele Partidului Democrat a promis unei deputate din Parlamentul Republicii Moldova, valută străină în sumă de la 350 000 euro, ceea ce constituie echivalentul sumei de 7 777 650 lei, pentru ca aceasta din urmă să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din Parlament și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat”, se arată în nota informativă a PA.

Responsabilii spun că, acțiunile de urmărire penală pe acest caz, sînt în curs de desfășurare, iar la apariția unor circumstanțe noi vor reveni cu informații actualizate.

„Investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?