Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Încă trei deputați au renunțat la funcțiile publice ocupate anterior

9 apr. 2019,, 15:41   Politică
2551 0

Trei parlamentari PSRM au renunțat azi la funcțiile deținute anterior.

Este vorba despre deputații Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandru Suhodolschi, și Ivanna Keksal, precum și de președintele raionului Taraclia, Chiril Tatarlî.

În cadrul ședinței de azi a APG, cei doi parlamentari din Găgăuzia au mulțumit alegătorilor pentru votul acordat și au dat asigurări că vor continua să activeze în beneficiul locuitorilor din autonomie.

Consilierii raionali din Taraclia au acceptat cererea de demisie a lui Tatarlî, însă nu i-au putut găsi un succesor. Noul președinte de raion așa și nu a fost ales.

Pînă la alegerea acestuia, interimatul va fi asigurat de vicepreședintele raionului, Pavel Tarlev.


Amintim că pe parcursul ultimelor săptămîni la funcțiile deținute au renunțat mai mulți președinți de raion și primari.

Potrivit legislației, mandatul de deputat este incompatibil cu funcția de președinte al Republicii Moldova, membru al Guvernului, Avocat al Poporului, funcției de ales local sau oricărei alte funcții remunerate, cu excepția activității didactice și științifice. Însă, în urma unei interpretări a Curții Constituționale din 2015, membrilor Guvernului li s-a permis deținerea cumulativă a funcției de deputat și cea de membru al Executivului.

De precizat că Alexandru Suhodolschi și Chiril Tatarlî au obținut mandatele de deputați în urma victoriei pe circumscripțiile uninominale în care au candidat, iar Ivanna Keksal a ajuns în Parlament pe lista de partid a PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?