X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Încă trei concurenți electorali au fost înregistrați la referendumul din 24 februarie

26 ian. 2019,, 16:45   Politică
2729 0

Comisia Electoral Central a înregistrat în ședința de sîmbătă, 26 ianuarie, încă trei competitori la referendumul republican consultativ din 24 februarie.

Este vorba despre Partidul Politic „Democrația Acasă”, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежа” și Partidul Politic „Voința Poporului”. În cadrul aceleiași ședințe, CEC a respins repetat demersul de înregistrare a Partidului Politic „Casa noastră – Moldova.

Partidul Politic „Democrația Acasă” și „Voința Poporului au fost înregistrate cu opțiunea „Contra”. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежа” a fost înregistrat cu opțiunea „Pentru” la prima întrebare și cu opțiunea „Contra” la a doua întrebare.

Anterior, CEC a mai înregistrat pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie doi participanți. Este vorba despre Partidul Democrat cu opțiunea „Pentru”, dar și Partidul Comuniștilor cu opțiunea cu „Contra”.

În cadrul referendumului consultativ vor fi supuse dou întrebri: „sînteți pentru reducerea numrului deputaților în Parlament de la 101 la 61?” și „sînteți pentru ca poporul să poată revoca, demite, din funcții deputații dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?”. Pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ sînt alocați peste 10 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?