X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Încă se teme Leancă de Șor și Plahotniuc?

20 iul. 2019,, 14:15   Politică
4570 0

Ex-prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a povestit pe canalul Jurnal TV cum s-a întîmplat că compania lui Ilan Șor a plătit pentru studiile fiul său în Marea Britanie.

Potrivit lui, în 2012, în timpul unei călătorii de afaceri, acesta l-a rugat pe un prieten, pe care l-a numit în cadrul emisiunii "Gicu", să plătească factura pentru studii. Faptul că banii au venit din conturile companiei Șor, el a aflat doar în 2016, cînd a fost chemat la procuratură, transmite newsmaker.md

Iurie Leancă a spus că în 2012, în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri, a primit un apel de la școala britanică, unde studia fiul său Tristan. ”Mi s-a spus că trebuia să plătesc urgent pentru studii. Deoarece eram plecat, l-am sunat pe bunul meu prieten, fost coleg cu care am lucrat anterior într-o companie comercială, și l-am rugat să se ocupe de acestă problemă pînă cînd mă întorc acasă", a spus el.

Cînd s-a întors, cum spune Leancă, și-a întrebat prietenul: "Gicu, ai făcut?". "El a răspuns că a făcut totul. Eu am uitat de această problemă, i-am întors banii. În 2016, am fost invitat la procuratură și m-au întrebat despre acest caz. Atunci am aflat (că s-a plătit din conturile companiilor lui Șor)", a spus fostul prim-ministru.

Cînd l-a întrebat pe Gicu cum de s-a întîmplat așa, el a răspuns că "în acel moment compania nu putea plăti, pentru că existau anumite obligații și anumite tranzacții cu companiile lui Șor". "Dar asta a fost în 2012, nu în 2014, și nu chiar în 2013. Ei s-au lămurit între ei, iar eu i-am plătit prietenului meu. Și abia în 2016 am aflat că tranzacția a fost făcută printr-o companie a lui Șor", a rezumat Leancă.


După emisiunea cu Leancă, numele "Gicu" a devenit imediat un meme în retelele sociale din Moldova. Utilizatorii au ironizat faptul că fiecare moldovenean care se respectă are nevoie de propriul său "Gicu".
Menționăm că, înainte de intrarea în politică, Leancă a ocupat funcția de vicepreședinte al Ascom Grup, al omului de afaceri Anatolie Stati, care se ocupă cu producția de gaz și petrol în Kazahstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?