X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Încă o secție de votare din Germania a fost închisă

15 noi. 2020,, 21:41   Politică
3441 0

În legătură cu epuizarea buletinelor de vot, deja a patra secție de votare de peste hotare, din Berlin (sediul misiunii), și-a sistat activitatea la 19:20 ora locală, anunță Ministerul Afacerilo Externe și Integrării Europene.

În acest context, MAEIEI anunță moldovenii din Germania că cele mai apropiate secții sînt la Stuttgart, Kassel, unde poate fi prelungit timpul de votare pînă la ora: 23.00 și sînt buletine de vot disponibile (Stuttgart aprox. 2000, Kassel aprox. 2000), astfel ca toți cetățenii să poată vota.

Totodată, drept urmare a deciziei BESV 1/358 din orașul Tel-Aviv, programul de votare a fost prelungit cu o oră.

Prima secție de votare care s-a închis din cauza epuizării celor 5.000 de buletine de vot alocate pentru turul II al scrutinului prezidențial a fost cea din Frankfurt, Germania.

Oamenii s-au declarat foarte nemulțumiți de faptul că au stat la coadă de la 8.00 dimineața, după ce au parcurs sute de kilometri, ca în cele din urmă să se vadă nevoiți să plece acasă fără a-și putea exercita dreptul constituțional.


În timp ce unii conaționali s-au mobilizat rapid și au propus doritorilor să îi transporte cu mașina personală la secțiile de votare din apropiere, unde mai erau buletine de vot, alții au rămas pe loc, solicitînd dovezi în scris că vor putea vota odată ce ajung la altă secție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?