X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Încă o persoană audiată la poliție, în cazul agresării lui Sergiu Sîrbu

22 mar. 2019,, 10:50   Politică
4521 1

Avocatul Eduard Rudenco s-a prezentat la Inspectoratul de Poliție, unde a fost invitat pentru audieri pe marginea incidentului cu deputatul Sergiu Sîrbu.

Acesta a declarat pentru TV8 că admite că ar putea fi reținut.

„După ziua de ieri, cînd am venit în calitate de avocat și m-am pomenit că sînt deja bănuit pe această cauză penală, azi urmările pot fi mai serioase, pot fi și reținut, nu neg aceste fapte și nu le exclud”, a declarat Rudenco.

În același timp, avocatul spune că cauza penală inițiată este aberantă, iar deputatul Sergiu Sîrbu a dat din start declarații false. Potrivit lui, incidentul de joi „nu poate nimeri în cadrul penal”. El spune că a fost de față cînd activistul Grigorciuc l-a pălmuit pe Sergiu Sîrbu, însă propriu-zis nu a avut nicio implicare în conflict, decît faptul că a încercat să-l aplaneze.

Rudenco a mai precizat că el riscă cinci ani de închisoare în baza articolului în care are statut de bănuit.


Incidentul dintre activistul Pavel Grigorciuc și deputatul Sergiu Sîrbu a avut loc în după-amiaza zilei de joi, după ședința Parlamentului, lîngă o cafenea din centrul capitalei. Soția deputatului Sergiu Sîrbu spune că acesta a fost bătut și că e internat în stare gravă. La rîndul său, Pavel Grigorciuc susține că i-ar fi dat doar o palmă parlamentarului, din motiv că acesta l-a insultat. La incident ar fi asistat și alți deputați din Partidul Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?