Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

În prezent, Statelor Unite nu le arde de Moldova. Declarație

25 ian. 2022,, 15:30   Politică
8956 5

În prezent, SUA nu-i arde de Moldova, deoarece astăzi ea este mai mult preocupată de România, Polonia și dorința de a-și menține bazele în aceste țări.

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

Așa el a răspuns la întrebarea: ce rol atribuie Statele Unite în jocul său actual unei țări atît de mici, cu un conflict militar înghețat precum Moldova.
Anterior, Yakov Kedmi a spus că viitorul Republicii Moldova va fi determinat de rezultatele negocierilor care se desfășoară între Federația Rusă, Statele Unite și NATO.

"Dacă Rusia își va putea apăra acum interesele, cererile către Statele Unite și Alianța Nord-Atlantice, echilibrul puterii se va schimba inevitabil, iar în Moldova acest lucru va însemna, de exemplu, că republica nu va adera niciodată la NATO", este sigur politologul.

Yakov Kedmi a subliniat, de asemenea, că una dintre amenințările constante la adresa statalității moldovenești este România, care nu dorește să accepte Republica Moldova ca stat independent.


În opinia sa, dacă, ca urmare a negocierilor dintre Rusia și Statele Unite sau a acțiunilor Rusiei, bazele militare americane vor părăsi România, aceasta va slăbi și conducerea românească, și pe cei care au încercat întotdeauna să convingă poporul român că prezența bazelor militare americane și trupelor NATO pe teritoriul României doar întărește acest stat.

"Dacă americanii vor părăsi România și mai ales dacă vor pleca rușinați ca urmare a acțiunilor de forță ale Rusiei, aceasta va slăbi și mai mult și România, și sentimentul pro-românesc din jurul României, inclusiv al Republicii Moldova. În timpul negocierilor cu Statele Unite, Rusia a cerut retragerea bazelor militare americane de pe teritoriul României", a declarat expertul militar-politic, fostul șef al Serviciului Special israelian ”Nativ”.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?