COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În prag de alegeri, Sandu a emis un avertisment la adresa funcționarilor publici

În prag de alegeri, Sandu a emis un avertisment la adresa funcționarilor publici

Premierul Maia Sandu a lansat astăzi un apel la adresa funcționarilor din instituțiile publice să nu utilizeze resursele administrative în campania electorală pentru alegerile locale generale.

„Noi nu o să permitem ca anumite personaje, care în trecut au folosit resursele administrative la orice nivel și au denaturat acest proces de alegeri libere, să facă acest lucru în continuare. Mesajul meu este pentru toți angajații instituțiilor publice, de la nivel central și local, pentru angajații Agenției Servicii Publice, ai „Poștei Moldovei”, „Moldtelecom” ș.a.m.d. Cu toții știm care au fost metodele Partidului Democrat aplicate prin intermediul unor angajați ai acestor instituții. Și unii dintre aceștia sînt acolo în continuare. Orice tentativă de a încălca aceste reguli, de a folosi resursa administrativă în campanie, va fi sancționată foarte dur”, a avertizat Maia Sandu.

Potrivit premierului, alegerile care se apropie vor fi „un fel de Bacalaureat” pentru actuala guvernare în ceea ce privește organizarea unui scrutin liber și corect, iar instituțiile statului trebuie să se asigure că nu vor exista încălcări.


„Se apropie alegerile locale. Noi ne-am făcut, în anul trecut, cunoscuți în toată lumea, atunci că s-au găsit personaje care au anulat rezultatele alegerilor. În continuare acest lucru este o pată pe imaginea R. Moldova. Noi trebuie să fim foarte atenți și să ne pregătim foarte bine”, a declarat prim-ministrul.

Maia Sandu a amintit că „pomenile electorale sînt ilegale și trebuie sancționate”, amintindu-i Comisiei Electorale Centrale că „are o sarcină destul de serioasă, pentru că trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load