X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

În Moldova va fi deschis un Birou al Atașatului militar din Lituania

21 feb. 2019,, 10:15   Politică
2016 0

Miercuri, guvernul lituanian a aprobat înființarea postului de Atașat militar al țării în R. Moldova.

Potrivit Cabinetului de Miniștri, această funcție va oferi asistență informațională directă Ministerului Apărării și altor departamente care asigură securitatea națională a Lituaniei, va consolida reprezentarea în departamentele de apărare și securitate ale Republicii Moldova, va asigura îndeplinirea corespunzătoare a funcțiilor ambasadei de contact a NATO, transmite point.md.

"Este planificată susținerea activă a năzuințelor Republicii Moldova de a implementa reformele occidentale în domeniul apărării și a consolidării cooperării și interacțiunii cu NATO, precum și cooperarea bilaterală dintre Lituania și Moldova în domeniul apărării", se spune în comunicatul guvernului.

Biroul atașatului militar din Moldova va costa aproximativ 150 de mii de euro pe an.

Anterior, Moldova a fost unul dintre cei mai activi candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană și NATO din Europa de Est, însă în ultimii ani progresul în acest domeniu a scăzut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?