X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Moldova se aplică standarde duble. Declarație

29 apr. 2021,, 16:15   Politică
3685 5

Curtea Constituțională a Republicii Moldova și-a depășit din nou atribuțiile, anulînd decizia Parlamentului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării.

Această opinie a fost exprimată într-un comentariu pentru eNews de avocatul, liderul Mișcării populare " Gagauz-Halkî" Ivan Burgudji, subliniind faptul că Curtea Constituțională, în mod intenționat încalcă legile din nou, uzurpînd puterea în țară și luînd în mod clar decizii politice, în loc de decizii pozitive legale, transmite Noi.md.

"Curtea Constituțională nu poate recunoaște atribuțiile Parlamentului drept neconstituționale, însușindu-și din nou în mod ilegal funcțiile și competențele parlamentului țării. Judecătorii Curții Constituționale, fiind cetățeni ai României, discreditează întregul sistem juridic al Republicii Moldova prin noile lor decizii. Ei îi dau carte blanche să acționeze nu în conformitate cu legile statului de drept, ci în funcție de situația și conceptele sindicatului criminal, pe care ei, de fapt, îl reprezintă", a spus Ivan Burgudji.

"Într-adevăr, este timpul să tragem aceste curtezane politice la răspundere penală, de altfel, sub stricta îndrumare a curatorilor lor occidentali, ele vor duce la lichidarea Moldovei ca stat independent. Trebuie să recunoaștem faptul că cetățenii români care dețin funcții de judecători ai Curții Constituționale a Republicii Moldova și care se află în alte funcții de conducere ale Republicii Moldova încearcă în mod intenționat să distrugă și să lichideze Moldova ca stat independent...", a spus avocatul, liderul Mișcării Populare "Gagauz-Halkî".

El a atras atenția asupra faptului că în Republica Moldova sînt aplicate direct standarde duble. De exemplu, în biserici și cimitire, inclusiv la Paște, oamenii nu au voie să se adune din cauza pandemiei, iar la mitinguri în fața CC, permit adunarea unei mulțimi de 500-600 de persoane în frunte cu deputații PAS.


Ivan Burguji regretă că nimeni nu s-a gîndit la oameni, deoarece în cazul anulării stării de urgență, toate plățile și compensațiile către cetățeni și producători, garantate în legătură cu starea de urgență, desigur vor fi anulate.

El a atras atenția și asupra faptului că președintele Maia Sandu, semnînd Decretul privind dizolvarea Parlamentului și numirea alegerilor parlamentare anticipate, nu a specificat sursa de finanțare, iar bugetul țării nu prevede astfel de cheltuieli considerabile, și nici guvernul ar putea să nu găsească acești bani la timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?